ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δείτε ολόκληρη την Κεντρική Εκδήλωση της Ακαδημαϊκής Κίνησης ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ στις 12:30

Χαιρετισμός από το Καθ. του τμήμ. Πολιτικών Μηχανικών κ. Δ. Τολίκα

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Έχω την τιμή, τη χαρά και το προνόμιο να σας παρουσιάσω το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα «Ακαδημαϊκή κίνηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Όραμα και δημιουργία».

Το σχήμα αυτό αποτελεί μετεξέλιξη της ομότιτλης ακαδημαϊκής κίνησης που ιδρύθηκε εδώ και μερικά χρόνια από τους εκλεκτούς συναδέλφους Στέργιο Λογοθετίδη, Ιωάννη Τζαφέττα και Σπύρο Παυλίδη, με σκοπό τη μελέτη και παρέμβαση στα πανεπιστημιακά δρώμενα. Συνεπώς, το σχήμα που παρουσιάζεται μπροστά σας δεν αποτελεί μια ευκαιριακή εκλογική σύμπραξη, αλλά το επιστέγασμα μιας ώριμης διεργασίας.

Τον προβληματισμό και τις δράσεις της κίνησης αυτής παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή και διαπιστώνω τη σημαντική προσφορά της για το πανεπιστήμιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσφορά αυτή θα γίνει ακόμα σημαντικότερη, όταν στην ακαδημαϊκή κίνηση δοθεί ο θεσμικός ρόλος που της αξίζει, δηλαδή, η ανάληψη της πρυτανείας.

Ο υποψήφιος πρύτανης Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής και οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις Ελπίδα – Νίκη Εμμανουήλ – Νικολούση, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής είναι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους με σημαντική και διεθνή απήχηση των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων.

Η έντονη ερευνητική τους δραστηριότητα δεν στάθηκε φραγμός στην ενασχόλησή τους με τα κοινά του Πανεπιστημίου. Έτσι, καθένας τους έχει να επιδείξει πλούσιο διοικητικό έργο.

Γνωρίζω τους υποψήφιους εδώ και χρόνια και τρέφω βαθιά εκτίμηση για την προσωπικότητά τους. Συγκινούμαι δε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ένας από τους υποψήφιους υπήρξε άριστος φοιτητής μου και μετέπειτα αγαπητός συνεργάτης.

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Θα διερωτηθεί κανείς για ποιο λόγο το κείμενο των προγραμματικών θέσεων του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος τελειώνει μ’ ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. Πιστεύω ότι το απόσπασμα αυτό είναι σήμερα κάτι περισσότερο από επίκαιρο κάτω από τη σκιά της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Και αυτό γιατί, μεταξύ των άλλων, σηματοδοτεί την προσφυγή στις ρίζες του ελληνισμού και την αναγκαία συλλογική προσπάθεια τόσο στη χώρα όσο και στο πανεπιστήμιο.